понеділок, 21 вересня 2020 15:10

Зеленський відповів на петицію про свою відставку

Зеленський відповів на петицію про свою відставку
Зеленський відмовився йти у відставку через невнесення даних у декларацію. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію про свою відставку через порушення закону. Він не задекларував понад 5 млн грн доходів від купівлі цінних паперів.

Електронну петицію про відставку президента зареєстрував політолог та ексдепутат Віктор Уколов. В середині липня вона набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів.

"18 квітня 2019-го у програмі "Право на владу" кандидат у президенти Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон. Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі. 7 липня 2020-го Зеленський зізнався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП і цим порушив закон "Про запобігання корупції", - йшлося у петиції.

"Звертаємося до пана президента із закликом подати у відставку або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За пів року нарахували понад 2 тисячі корупціонерів - НАЗК

Зеленський відповів, що його обіцянки залишити посаду президента в разі свідомого порушення закону "взяті із контексту розмови про неприпустимість існування корупційних схем в управлінні державою", і заявив, що його позиція з цього питання залишається незмінною.

"Стосовно ж порушення, яке, на думку автора петиції, є підставою для оголошення мною відставки з посади президента, то воно полягає у невчасному інформуванні НАЗК про зміни в майновому стані моєї родини. Сталося це у результаті помилки та не пов'язане із корисливими мотивами. Наголошую, що одразу після виявлення зазначеної помилки її було виправлено. Ухвалення будь-яких рішень відповідно до зазначеної петиції не планується", - зазначив він.

7 липня голова НАЗК Олександр Новіков склав і вручив Зеленському два адміністративні протоколи у зв'язку з неподанням повідомлення про суттєві зміни у майновому стані.

25 липня Печерський районний суд Києва постановив закрити адмінпровадження щодо президента.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відповів на петицію про свою відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі