четвер, 02 вересня 2021 12:53

Зеленський відкрив Український дім у США

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відкрили у Вашингтоні Український дім.

Автор: president.gov.ua
  У відкритті взяли участь лідери української громади у США
У відкритті взяли участь лідери української громади у США

Подія відбулася в рамках робочого візиту глави держави в США, повідомляє пресслужба Офіса президента.

"Вітаю вас із відкриттям Українського дому. Реалізацією проєкту займалася наш новий посол у США Оксана Маркарова. Вітаю її з цією подією", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із представниками бізнесу США

За його словами, це знакове завершення його перебування у Вашингтоні, а стратегічне партнерство держав надалі зміцнюватиметься.

"Завдяки українцям, які мешкають у цій країні, територія нашої держави простягається аж до Сполучених Штатів", - зазначив президент.

31 серпня президент України Володимир Зеленський відвідав Пентагон у рамках робочого візиту в США. У Вашингтоні 1 вересня відбулася зустріч українського та американського президентів. Зустріч тривала понад 2 год. Сторони підписали понад 20 документів, зокрема заяву про стратегічне партнерство.

США оголосили, що виділять Україні додаткові $12,8 млн на боротьбу з пандемією коронавірусу. На підтримку програм, пов'язаних із демократією і правами людини в Україні, цього року виділять $463 млн.

Зеленський передав Байдену список полонених, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у тимчасово окупованому Криму, у Росії, Москві. Їх майже 450 людей.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відкрив Український дім у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі