четвер, 17 лютого 2022 10:53

Зеленський розповів про спроби розмови з Путіним

Зеленський розповів про спроби розмови з Путіним
Спроби зв'язатись з Путіним були і в лютому, розповів Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про спроби зв'язатися з президентом країни-агресора РФ Володимиром Путіним на тлі загрози нового витка російської агресії. Зробили запит в адміністрацію російського президента.

Відповідь Зеленського опублікували "РБК-Україна".

"Час від часу Україна як країна відповідальна в будь-які моменти ризиків ескалації, інформації щодо цих ризиків, щодо накопичення військ тощо робить офіційний запит в адміністрацію президента РФ", - розповів Зеленський.

У лютому також був такий запит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців не вірять в Мінські угоди

Зеленський заявив, що "Україну не залишають без відповіді, але ця відповідь не призводить до зустрічі".

"Телефонної розмови ніхто не підтверджує. Багато країн пропонують свої майданчики. Ми зацікавлені, я жодній країні не відмовив. Також і ми самі пропонували певним країнам. Ми були зацікавлені в різних форматах домовленостей, у розмові з РФ", - повідомив президент.

У лютому президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що говоритиме з Путіним про проведення в Анкарі чи Стамбулі зустрічі із ним і Зеленським.

Торік у грудні Зеленський заявив про можливі перемовини з Росією щодо конфлікту на Донбасі не лише у "нормандському форматі". Сказав про варіант тристороннього формату за участі США. Путін готовий до розмови, заявили після цього в Кремлі.

Зеленський зустрічався з Путіним у грудні 2019 року під час засідання "нормандської четвірки" в Парижі. Відтоді зустрічей з президентом країни-агресора не було.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про спроби розмови з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі