понеділок, 25 липня 2022 21:08

Зеленський розповів, чи планує Україна відзначати цьогоріч День Незалежності

Зеленський розповів, чи планує Україна відзначати цьогоріч День Незалежності
Україна планує відзначати цьогоріч День Незалежності - Зеленський. Фото: ОП

Україна, попри війну з російським агрессором, планує відзначати цьогоріч День Незалежності.

Програма заходів до цієї дати не розголошується з міркувань безпеки, повідомив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів з президентом Республіки Гватемала Алехандро Джамматтеі Файа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звільнив командувача Сил спеціальних операцій

Зеленський наголосив, що Україна відзначатиме всі важливі дати, пов'язані з історією нашої країни, адже у час повномасштабної російської агресії варто приділяти особливу увагу важливим сторінкам державотворення.

"Попри те, що є війна, ми точно будемо відзначати всі важливі дати для нашої держави. Так, через безпекові умови – не дуже гучно, не можемо собі дозволити, бо гроші сьогодні йдуть на фронт. Але ці дати обов'язково будуть у нашому календарі, в нашій пам'яті, для наших дітей", - наголосив Зеленський.

Він зазначив, що уряд повинен зробити це обов'язково.

"День Державності, День Хрещення Київської Русі – це велика історія нашого великого народу. І просто так не можна зламати сьогодні нашу державу: історія незламності нашої держави – це не один рік і не один день. Ця історія – тисячолітня. Тому боремося й тому точно переможемо", – сказав президент.

До Києва прибув президент Гватемали Алехандро Джамматтеї. Це перший візит лідера з країни Латинської Америки до України за останні 12 років.

Джамматтеї вже відвідав Бородянку, Бучу та Ірпінь Київської області.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, чи планує Україна відзначати цьогоріч День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі