субота, 07 березня 2020 13:57

Зеленський прокоментував роботу прем'єра Шмигаля в компанії Ахметова

Зеленський прокоментував роботу прем'єра Шмигаля в компанії Ахметова
Зеленський переконаний, що кожен хороший менеджер співпрацював з олігархом. Фото:Уніан

Минуле новопризначеного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в компанії олігарха Ріната Ахметова прокоментував президент Володимир Зеленський.

"Вони (олігархи — ред.) володіють 70-80% активів країни. Кожен менеджер в Україні працював на одного з них чи якось пов'язаний з одним із ним. А вони наймають найкращих — ми маємо це розуміти", — сказав президент в інтерв'ю Bloomberg.

У 2017-2019 роках Шмигаль був заступником генерального директора з соціальних питань "ДТЕК Західенерго", директором "ДТЕК Бурштинська ТЕС" та виконував обов'язки заступника генерального директора з соціальних питань "ДТЕК Західенерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода в Крим: у Зеленського різко відреагували на заяви Шмигаля

Він запевняє, що рішення про зміну уряду не пов'язане зі зниженням рейтингу підтримки влади в Україні.

"Ми мали реагувати на ефективність Кабміну. Коли ви робите такі глибинні зміни в країні, то не можете зазнати невдачі. Це не про особисті рейтинги чи можливість позбутися влади, а про те, що в України може більше не бути нагоди це зробити", — зазначив Зеленський.

Він також прокоментував чутки про можливу зміну керівництва НБУ.

"Не планую змінювати нікого в цій країні, хто працює чесно й ефективно. Але ми погодили з Нацбанком деякі речі, які вони можуть робити. Якщо вони це зроблять, це означає, що вони ефективні. Я й досі чекаю", — сказав президент.

У нинішній ситуації на фінансовому ринку зміна Кабінету міністрів була невдалим рішенням. Про це заявив старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Зараз ви читаєте новину «Зеленський прокоментував роботу прем'єра Шмигаля в компанії Ахметова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі