вівторок, 05 квітня 2022 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський про Лукашенка: Намагається уникнути прямої участі у війні 

Зеленський про Лукашенка: Намагається уникнути прямої участі у війні 
Лукашенко намагається уникнути участі білоруської армії у війні проти України - Зеленський. Фото: скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський вважає, що диктатор Білорусі Олександр Лукашенко прислухається до думки свого народу. І тому намагається уникнути участі білоруської армії у війні проти України.

Про це він заявив в інтерв'ю українським журналістам, яке транслювали в ефірі телемарафону 5 квітня, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін готує переворот у Білорусі через обман Лукашенка - Геращенко

"Ми можемо подивитися на того самого Лукашенка. Ракети летіли від нього, і він це розуміє. Але ми бачимо, що він якісь кроки робив для того, щоб не вступити повністю у війну. Не факт, що не вступить, ми цього до кінця не знаємо. Але все ж таки йому потрібно дивитися на свій народ. І народ Білорусі проти війни з Україною", - сказав Зеленський.

Він вважає, що порівняно з росіянами білоруси набагато краще ставляться до українців.

Неможливо стверджувати, що Білорусь відмовилася від війни на боці Росії проти України, заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Він наголосив, що президент РФ Володимир Путін продовжує "обробляти" Олександра Лукашенка у питанні вторгнення в Україну. Але те, що Лукашенко намагається петляти - це теж позитив для України, сказав Денисенко.

Від початку війни територію Білорусі Росія використовує як плацдарм для атак на Україну. Звідти, зокрема, 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі придатні для цього аеродроми Білорусі. Звідти авіація РФ бомбить військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про Лукашенка: Намагається уникнути прямої участі у війні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі