четвер, 17 жовтня 2024 09:37

Зеленський вирушив у Брюссель представляти план перемоги

Зеленський вирушив у Брюссель представляти план перемоги
Президент Володимир Зеленський виступить на спеціальному засіданні Європейської ради. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вирушив у Брюссель.

Там пройде спеціальне засідання Європейської ради на рівні лідерів.

"Я представлю план перемоги – наш інструмент примусу Росії до миру. Всі лідери Європи почують, як треба посилити наші позиції. Нам треба завершити цю війну справедливо", - сказав він.

Президент подякував президенту Євроради Шарлю Мішелю за запрошення для України взяти участь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вашингтоні висловились щодо плану перемоги Зеленського

"Будуть також зустрічі у Європарламенті - і з президенткою Робертою Мецолою, і з головами політичних груп у Європарламенті. Буде зустріч із Марком Рютте, генсеком НАТО. А також ми готуємося до засідання Ради Україна - НАТО на рівні міністрів оборони. Головне - більше захисту для України зараз, перед зимою", - підсумував Зеленський.

Напередодні ввечері Зеленський мав розмову з президентом США Джо Байденом. Подякував за новий пакет підтримки.

"425 мільйонів доларів обсяг. Це ППО - пріоритет особливий. Зброя для наших воїнів. Ми обговорили також наступні наші пакети. Президент Байден дав мені слово, що найближчим часом пакети будуть реалізовані. Ми говорили про далекобійну зброю. Говорили про "Рамштайн" - засідання за кілька тижнів. Також говорили й про те, як наші команди працюватимуть за пунктами Плану перемоги. Те, що має нам допомогти і на фронті цими тижнями, і дуже очікуємо підтримки заради наших Східних напрямків. План перемоги - це й про дипломатію, про мир завдяки силі, який має привести нас до справді результативного Саміту миру", - додав Зеленський.

Війна в Україні може завершитися вже наступного року, якщо вдасться реалізувати план перемоги. Про це глава держави Володимир Зеленський заявив під час свого виступу у Верховній Раді 16 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вирушив у Брюссель представляти план перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі