середа, 29 грудня 2021 20:27

Зеленський обговорив із Держдепом США майбутні переговори з РФ

Зеленський обговорив із Держдепом США майбутні переговори з РФ
Блінкен та Зеленський обговорили зусилля щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Фото: Reuters

Сполучені Штати Америки підтвердили позицію непохитної підтримки України перед проведенням дипломатичних переговорів із РФ.

Державний секретар США Ентоні Блінкен у розмові з президентом Володимиром Зеленським 29 грудня обговорили урегулювання на Донбасі та майбутні переговори з Росією. Про це у середу повідомив український лідер.

"Домовилися продовжити консультації для узгодження позицій та координації дипломатичних зусиль заради досягнення миру. Отримав запевнення у повній підтримці з боку США у протидії російській агресії", - написав він у Twitter.

Блінкен та Зеленський обговорили зусилля щодо мирного врегулювання конфлікту на сході України.

"Блінкен підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України перед обличчям військової могутності РФ", - повідомили в Держдепартаменті США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден проведе переговори із Путіним до Нового року

США та їхні союзники проведуть багатосторонні переговори з Росією, спрямовані на деескалацію ситуації навколо України, 10-13 січня. Відбудуться у трьох різних форматах.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський обговорив із Держдепом США майбутні переговори з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі