понеділок, 18 вересня 2023 13:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський назвав Путіна другим Гітлером

Зеленський назвав Путіна другим Гітлером
Російське суспільство виростило другого Гітлера, але світ може зупинити його. Фото: president.gov.ua

Українці дуже вдячні Сполученим Штатам Америки та іншим партнерам за підтримку у війні з Росією.

Водночас світова спільнота має вирішити, чи зупинити РФ зараз, чи дозволити загарбникам піти далі, заявив президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю каналу CBS 17 вересня. Згадавши про приблизно $70 млрд, які США виділили на військову допомогу Києву, журналіст запитав, чи очікує він, що такий самий рівень підтримки триватиме й надалі.

"Сполучені Штати Америки підтримують Україну фінансово, і я вдячний за це. Я просто думаю, що вони підтримують не лише Україну. Якщо наша країна впаде, російський диктатор Володимир Путін, безумовно, піде далі. Що робитиме Вашингтон, коли Путін дійде до країн Балтії? Коли він дійде до польського кордону? А він це зробить. Ми не можемо змінити Путіна. Російське суспільство втратило повагу світу. Вони обрали його, переобрали. Виростили другого Гітлера. Вони це зробили. Ми не можемо повернутися в минуле, але можемо зупинити це тут і зараз", – сказав Зеленський.

Він визнав, що США витрачають значні кошти на допомогу Україні, наголосивши, що українці дуже за це вдячні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав переваги ЗСУ над російською армією

"Ми гинемо на цій війні. Що ще має зробити Україна, щоб усі змогли виміряти нашу величезну вдячність?" – зазначив Зеленський.

На питання журналіста, скільки ще грошей треба, щоб зупинити Росію, український лідер сказав, що в нього немає відповіді. Але весь світ повинен вирішити, чи зупинити Росію, чи розпочати світову війну.

Зеленський також розповів у новому інтерв'ю про успіхи Збройних сил України на фронті під час контрнаступу. Український лідер визнав, що прогрес у контрнаступі йде повільно, але запевнив, що українські війська просуваються вперед.

Наразі лінія фронту перетворилася на артилерійську дуель, де росіяни й українці випускають по 40 тис. снарядів на день. Війна з використанням безпілотників також сповільнила прогрес ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав Путіна другим Гітлером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі