понеділок, 20 грудня 2021 14:35

Зеленський, Дуда й Науседа прокоментували ядерну зброю в Білорусі

Зеленський, Дуда й Науседа прокоментували ядерну зброю в Білорусі
Президенти вказали, що історія з ядерною зброєю є демонстрацією агресії. Фото: Twitter / Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський назвав інформаційною агресію можливе перенесення ядерної зброї в Білорусь.

Про це сказав на брифінгу після зустрічі з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Ґітанасом Науседою у Гуті Івано-Франківської області.

"Будь-які залякування щодо міграції російської ядерної зброї у різні куточки світу ми багато разів чули. І про розташування на тимчасово окупованій території Криму, і про Білорусь. Такими речами не можна гратися. Але для України це звична ситуація щодо чергової інформаційної атаки з боку Росії та окремих представників Білорусі. Принаймні ми точно знатимемо, де розташована частина ядерної зброї РФ", - сказав Зеленський.

Дуда зазначив, що така ситуація є черговою демонстрацією агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віцеканцлер Німеччини вважає "Північний потік-2" геополітичною помилкою

"Це буде особливий крок, який багато чого змінить. Якщо таке питання поставити Лукашенкові, він у відповідь лише посміхається. Якщо Росія захоче перемістити боєголовки в Білорусь, вона спокійно це зробить. Зупинити це зможе лише рішуча позиція НАТО й США, а не Лукашенко", - сказав президент Польщі.

Науседа сказав, що Білорусь утратила незалежність. І Росія може робити там що завгодно. Це є викликом для НАТО.

Білорусь хоче розмістити на своїй території ядерну зброю в разі загрози з боку НАТО. Про це розповів міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей. Також зазначив, що певний плацдарм проти Росії НАТО зараз створює і в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський, Дуда й Науседа прокоментували ядерну зброю в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі