понеділок, 04 лютого 2008 13:00

Завтра Ющенко прийде в Раду

Президент України Віктор Ющенко провів зустріч з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком та лідерами парламентських фракцій. Під час зустрічі Президент висловив своє бачення пріоритетів роботи парламенту, повідомляє прес-служба глави держави.

У цьому контексті Ющенко поставив як основне завдання розблокувати роботу Верховної Ради України та провести в нормальному робочому режимі пленарне засідання 5 лютого 2008 р.

За його пропозицією, необхідно знайти компроміс у питаннях, що перешкоджають роботі парламенту. Йдеться про лист про готовність України приєднатися до Плану дій щодо членства в НАТО, а також ситуацію з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Ющенко підтвердив плани у перший день нової сесії особисто представити у парламенті щорічне послання до Верховної Ради України про внутрішнє та зовнішнє становище України. Він звернувся до лідерів парламенту з проханням включити це питання до порядку денного засідання 5 лютого 2008 р.

Президент вважає першочерговою проблемою забезпечення повноцінного функціонування Конституційного суду України, для чого новопризначеним суддям необхідно скласти присягу в Верховній Раді, а також розблокування роботи Вищої ради юстиції. Позиція Президента полягає в тому, що ці питання також мають бути розглянуті 5 лютого.

"Це все можна зробити в рамках одного дня", – упевнений Ющенко.

У зустрічі взяли участь Яценюк, лідери фракції Партії регіонів Віктор Янукович, Блоку Юлії Тимошенко – Іван Кириленко, Блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" В"ячеслав Кириленко і Комуністичної партії – Петро Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «Завтра Ющенко прийде в Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі