понеділок, 12 жовтня 2009 09:46

Завдяки Порошенку Литвин побачив, що коаліція існує

Завдяки Порошенку Литвин побачив, що коаліція існує

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин стверджує, що на сьогодні немає підстав говорити про припинення діяльності коаліції. Про це він заявив в ефірі телеканалу Інтер в неділю.

Дієвість коаліції, на думку спікера, довело голосування 240 голосами за призначення Петра Порошенка міністром закордонних справ України.

"Це означає, що коаліція є і працює", - сказав він.

Литвин переконаний, що незважаючи на виключення деяких депутатів з фракції БЮТ, немає підстав оголошувати про розпуск коаліції. Він нагадав, що згідно з тлумаченням Конституційного Суду, коаліцію створюють фракції.

"А депутати можуть входити, виходити, ховатися, не заходити - це вже їх особиста справа, справа їх совісті", - відзначив спікер.

В той же час Литвин у котрий раз запевнив, що готовий оголосити у ВР про формування нової коаліції, якщо буде відповідне рішення фракцій.

"Завтра покладете мені на стіл рішення фракцій про об"єднання не менше 226 людей, щоб ми оголосили коаліцію, і я відразу оголошу коаліцію", - сказав керівник парламенту.

Нагадаємо, в п"ятницю, 9 вересня, Литвин заявив , що вважає коаліцію фракцій БЮТ, блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" і Блоку Литвина неіснуючою.

Раніше заступник голови Секретаріату Президента, представник Президента у Верховній Раді Ігор Попов заявив, що вважає, що відкликання Українською народною партією своїх депутатів Ярослава Джоджика і Олександра Клименка (обидва - фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") з коаліції є підтвердженням її відсутності, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки Порошенку Литвин побачив, що коаліція існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі