вівторок, 11 серпня 2020 11:51

Затриманих учасників сутичок під посольством Білорусі в Україні відпустили

Поліція відпустила 5 затриманих учасників вчорашніх протестів під білоруським посольством у Києві. 10 серпня увечері там зібралися близько сотні білорусів і українців.

Поліціянти склали на затриманих протоколи, повідомляється в сюжеті "ТСН".

Автор: "Радіо Свобода"
   Кольченко під час затримання поліціянтами
Кольченко під час затримання поліціянтами

"Вийшли, як заявили, щоб мирно підтримати протести в сусідній країні. Спочатку слухали музику, палили фаєри й кричали гасло "Живе Білорусь!". Аж раптом поліція скрутила 1 з мітингувальників. Він нібито приніс на акцію яйця, якими збирався закидати будівлю амбасади. У натовпі кажуть - це був провокатор. Ще 4 чоловіків спробували прорвати кордон поліції, щоби визволити свого товариша. Їх копи теж затримали", - йдеться у сюжеті.

Серед 5 затриманих був і колишній в'язень Кремля Олександр Кольченко.

"За хуліганство і непокору вимогам поліції правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності, але відпустили додому", - уточнюється у сюжеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у Білорусі: Україна, Польща і Литва зробили спільну заяву

Біля посольства Білорусі у Києві 10 серпня сталися сутички. Одного з мітингувальників поліція завалила на асфальт та винесла у двори будинків навпроти. Усього участь в акції брали близько 60 осіб. Серед них представники білоруської громади і українські активісти.

Зараз ви читаєте новину «Затриманих учасників сутичок під посольством Білорусі в Україні відпустили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі