Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2011 22:22

Засмучений вироком Тимошенко президент Естонії не пустив на поріг Грищенка

Засмучений вироком Тимошенко президент Естонії не пустив на поріг Грищенка

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес скасував зустріч з главою МЗС України Костянтином Грищенко, висловивши стурбованість вироком екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

"Зустріч глави Естонії і міністра закордонних справ України скасована у зв'язку зі зміною порядку денного президента Ільвеса", - повідомив у середу журналістам радник президента Тоомас Сільдам.

"Водночас президент висловив стурбованість тим, що у Європейського Союзу відсутнє почуття впевненості в тому, що на Україні діє незалежне судочинство, і додає, що якщо Україна зверне зі шляху демократії та правової держави, це стане великою втратою для всієї Європи", - цитують Сільдама "РИА Новости".

Як відомо, Печерський райсуд Києва у вівторок засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів між "Нафтогазом України" і "Газпромом" в 2009 році.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Тимошенко прощалася з сім'єю ніжними обіймами і поцілунками

Вирок вже викликав жорстку реакцію Заходу. У пресі напередодні з'явилася інформація про те, що Євросоюз може піти на дипломатичний демарш і скасувати намічений на жовтень візит президента Віктора Януковича до Брюсселю, де повинні бути узгоджені останні питання Угоди про асоціацію, частиною якого є положення про зону вільної торгівлі.

Точна дата візиту Януковича до Брюсселю в світлі завершення переговорів про асоціацію з ЄС поки не визначена, заявив на брифінгу в середу керівник департаменту інформаційної політики українського МЗС Олег Волошин.

Офіційний Київ планує парафувати документ до кінця 2011 року, а на початку 2012 року підписати його після всіх необхідних процедур, пов'язаних з переведенням угоди на мови країн Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Засмучений вироком Тимошенко президент Естонії не пустив на поріг Грищенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути