понеділок, 23 квітня 2012 12:58

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка заявив клопотання про закриття справи: "складу злочину нема"

Захист Луценка заявив клопотання про закриття справи: "складу злочину нема"
Олексій Баганець вважає, що у кримінальній справі проти Луценка відсутній склад та подія злочину. Фото: vgolos.com.ua

Адвокат колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Олексій Баганець у Печерському районному суді Києва заявив клопотання про закриття справи проти його підзахисного.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Захисник наголосив, що оперативно-розшукові заходи в рамках справи про отруєння кандидата у президенти Віктора Ющенка, в незаконній організації яких звинувачують Луценка, проводилися згідно із законом.

Баганець наголосив, що потерпілий Валентин Давиденко не вважає себе таким, про що заявив у Печерському райсуді ще минулого року.

Адвокат також вважає, що у кримінальній справі проти екс-міністра відсутній склад та подія злочину.

У свою чергу, Луценко нагадав, що оперативно-розшукові заходи проводилися в рамках справи, яка не була закрита. Він пояснив, що її було відкрито у 2007 році, тому термін давності у 15 років ще не минув.

За словами екс-міністра, що оперативно-розшукові заходи були санкційовані Генпрокуратурою та Апеляційним судом, а його хочуть засудити за це на 6 років.

Крім того, Луценко розповів, що не отримав повістку до суду та копію обвинувального висновку, що, згідно із законом, мало відбутися за три дні до засідання. З цього приводу він оголосив скаргу головуючій судді за грубе порушення його прав.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка заявив клопотання про закриття справи: "складу злочину нема"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі