середа, 05 липня 2006 18:32

Запоріжжя оголосило себе територією без НАТО

 

Запорізька міська рада на сесії 5 липня вирішила оголосити Запоріжжя територією без НАТО. Про це сказано в рішенні міськради.

– Ми не даємо згоди на присутність у нашому місті Натовських військ, інструкторів, інспекторів й інших представників НАТО... не згодні на використання будь-яких засобів втручання НАТО в будь-які сфери життєдіяльності міста: господарську, культурну, політичну, наукову й т.п., - сказано в документі.

Також міськрада вирішила звернутися до Верховної Ради з вимогою припинити втягування України в НАТО, тому що, на її думку, це суперечить волі народу й, по суті, ліквідує суверенітет країни.

Нагадаємо, що 22 червня депутати Запорізької облради прийняли звернення до Президента Віктора Ющенка й депутатів Верховної Ради із проханням на законодавчому рівні закріпити позаблоковий нейтральний статус України.

29 травня у Феодосії (Крим) представники партій і громадських організацій заблокували розвантаження в торговельному порту американського вантажного судна, що, на їхню думку, було прикриттям для можливого висадження американських військових на ракетний полігон за 25 км від Феодосії для подальшої їхньої участі в навчаннях НАТО.

Партія регіонів одержала 43 з 88 депутатських мандатів у новому складі Запорізької міськради, Блок Юлії Тимошенко - 15, блок Вітренко - 9, КПУ - 7, ПРП - 6, "Віче" і блок "Запоріжжя - наше місто" - по 4.

У Запоріжжі проживають 806,5 тис. чоловік, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Запоріжжя оголосило себе територією без НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі