вівторок, 06 лютого 2024 09:00

Захід стурбований ймовірним звільненням Залужного - FT

Захід стурбований ймовірним звільненням Залужного -  FT
Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного можуть відправити у відставку. Фото: pravda.com.ua

Західні партнери України стурбовані можливою відставкою головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Союзники вважають, що таке рішення президента Володимира Зеленського може мати "зворотний ефект". Про це пише Financial Times із посиланням на західних чиновників.

Зокрема, один із представників країни "Великої сімки", яка передає озброєння українській армії, наголосив, що Залужний має велику популярність серед військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський міркує над звільненням начальника Генштабу ЗСУ - ЗМІ

"Захід побоюється через популярність Залужного серед українських солдатів, а також серед населення загалом, що може призвести до негативних наслідків у момент, коли єдність є вирішальною", - йдеться у публікації.

Генерал-майор збройних сил Австралії у відставці Мік Раян вважає, що звільнення Залужного може негативно вплинути на допомогу Україні, зокрема від США. На його думку, Конгрес може використати таку відставку як доказ, що Вашингтону не варто виділяти подальші пакети допомоги Києву.

За інформацією видання, претендувати на посаду головнокомандувача ЗСУ можуть командувач Сухопутних військ Олександр Сирський та начальник ГУР Кирило Буданов. Один із чиновників сказав виданню, що відома "нахабна тактика" останнього також змушує нервувати західних партнерів.

Президент України Володимир Зеленський розмірковує про зміну низки керівних осіб у країні. Але чи це стосується головнокомандувача Збройними силами України Валерія Залужного він не уточнив. Про це президент сказав в інтерв'ю каналу Rai1.

Ввечері 29 січня відразу кілька джерел повідомили про нібито звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. У Міністерстві оборони спростували цю інформацію.

Зараз ви читаєте новину «Захід стурбований ймовірним звільненням Залужного - FT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі