вівторок, 02 жовтня 2007 14:08

Замість Ющенка на саміт в Душанбе поїде Яценюк

Українську делегацію на засіданнях самміту СНД у Душанбе 4-5 жовтня очолить міністр закордонних справ Арсеній Яценюк.

Про це заявив керівник прес-служби МЗС України Андрій Дещиця на брифінгу у вівторок.

За його словами, Яценюк буде представляти Україну на самміті СНД за дорученням президента Віктора Ющенка.

Як повідомив Дещиця, на порядку денному засідань самміту СНД близько 20 питань, серед яких концепція подальшого розвитку СНД і план основних заходів щодо її реалізації, а також питання щодо пропозицій щодо узгодженої міграційної політики держав-учасників СНД.

Дещиця зазначив, що ці питання є принципово важливими для України.

Голова прес-служби МЗС підкреслив, що в документах, які визначають пріоритети співпраці в рамках СНД на короткострокову перспективу враховані пропозиції української сторони по завершенню формування зони вільної торгівлі СНД і подальшого її удосконалення з урахуванням норм і правил СОТ, пріоритетності оформлення кордонів між країнами СНД, питання вдосконалювання нормативно-правової бази в сфері міграції.

Самміт СНД пройде в столиці Таджикистану Душанбе в п"ятницю, 5 жовтня. Раніше планувалося, що делегацію України на ньому, як і минулого року, очолить президент Віктор Ющенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Замість Ющенка на саміт в Душанбе поїде Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі