середа, 03 червня 2020 15:57

"Залучення Парцхаладзе до Ради реформ Саакашвілі топитиме рейтинг Зеленського" - ЗМІ

"Залучення Парцхаладзе до Ради реформ Саакашвілі топитиме рейтинг Зеленського" - ЗМІ
Відомий бізнесмен Лев Парцхаладзе може увійти до Виконавчого комітету Національної ради реформ України. Фото: Укрінформ

Політик і відомий бізнесмен Лев Парцхаладзе може приєднатися до команди Зеленського та увійти до Виконавчого комітету Національної ради реформ України під керівництвом експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі. Проте, таке кадрове рішення може згубно вплинути на рейтинг Зеленського.

Про це йдеться в матеріалі "Незмінні інтереси. Чому Парцхаладзе забув Порошенка" сайту "Фраза".

"Ще зовсім недавно Парцхаладзе був одним із стовпів президентства Петра Порошенка. Проте, знаючи політичну біографію Парцхаладзе, навряд чи варто чомусь дивуватися. Взагалі, для української політики це звичайна історія", - пишуть журналісти.

Журналісти зазначають, що протекцію Парцхаладзе, який у Раді реформ (або, як його називає Саакашвілі, Офісі простих рішень) займатиметься реформою містобудування, надає не хто інший, як глава Офісу президента Андрій Єрмак. На думку видання, головна проблема цього кадрового рішення в тому, що Парцхаладзе досить політично нерозбірливий: він побував в оточенні мера Києва Олександра Омельченка, якого залишив заради Віталія Кличка, а потім вже співпрацював із "регіоналами", від яких перебіг у 2014 році під крило Петра Порошенка.

"Після поразки Порошенка в 2019 році Парцхаладзе знову переосмислює свої політичні цінності та несподівано для себе розуміє, що все життя він хотів працювати під керівництвом Володимира Зеленського. І в серпні 2019 року намагається запропонувати себе новій владі в глави Мінрегіону. Не склалося. Надто вже свіжим був його "порошенківський" політбекграунд", - пише видання.

Журналісти зазначають, що за рік Парцхаладзе вдалося трохи відмити свою політичну репутацію, позиціонуючи себе виключно як експерта та главу Конфедерації будівельників України. І він намагається знову влитися в "нові хутра", вже через Офіс простих рішень Саакашвілі, та повернути свій вплив у владі.

"Знаючи історію Парцхаладзе, можна сказати, що шанси на успіх у нього великі. Але питання в іншому, а навіщо це потрібно Зеленському, та й Саакашвілі теж?" - запитує видання.

У матеріалі стверджують, що глава ОП Андрій Єрмак, переслідуючи власні інтереси в будівельній галузі та просуваючи для їх відстоювання Парцхаладзе, просто підставляє президента, який запустив містобудівну реформу. Якщо Парцхаладзе займеться цією реформою в Офісі Саакашвілі, то "Зеленського критикуватимуть, по-перше, за політичну нерозбірливість і нагадають в контексті Парцхаладзе відомі слова "я ваш вирок", а, по-друге - за потурання будівельним олігархам".

Зараз ви читаєте новину «"Залучення Парцхаладзе до Ради реформ Саакашвілі топитиме рейтинг Зеленського" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі