четвер, 02 грудня 2010 18:08

Законопроект щодо спрощенців писатимуть два місяці

Законопроект щодо спрощенців писатимуть два місяці

Дія існуючої спрощеної системи оподаткування триватиме до внесення змін до розділу 14 Податкового кодексу, які повинні бути внесені на розгляд Верховної Ради протягом двох місяців з моменту набуття чинності Податкового кодексу (1 січня 2011 року).

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань митної та податкової політики Віталій Хомутиннік (фракція Партії регіонів) в ході розгляду Верховною Радою поправок президента України до Податкового кодексу в четвер.

"Протягом двох місяців (з моменту набуття чинності Податкового кодексу) повинен бути розроблений новий законопроект щодо спрощеної системи, до якого будуть залучені фахівці Кабінету міністрів, асоціації підприємців, промисловців і т. д. Тобто, найбільш дискусійний розділ, що стосується малого бізнесу, на сьогодні пропонується виключити з Податкового кодексу", - сказав він.

За словами Хомутинніка, з 1 січня 2011 року до внесення змін до розділу 14 Податкового кодексу в частині оподаткування суб'єктів малого підприємництва буде діяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" № 727/98 від 3 липня 1998 року. Згідно з цим указом, діюча ставка єдиного податку зберігається на рівні 200 грн при річній виручці до 500 тис. грн, крім цього, підприємці сплачують внесок до Пенсійного фонду у розмірі 300 грн. Діюча спрощена система оподаткування може бути застосована як фізичними особами-підприємцями, так і юридичними особами.

У той же час прийнятий парламентом Податковий кодекс передбачає введення обмежень обсягу річної виручки підприємців-"спрощенців": до 300 тис. грн - без касового апарату, до 600 тис. грн - з касовим апаратом, а також обмежує кількість найманих працівників такого підприємця до чотирьох осіб або до восьми - у сфері ресторанного бізнесу (відповідно до діючої системи - 10 осіб). Ставка податку встановлюється щорічно органами місцевого самоврядування залежно від виду господарської діяльності за календарний місяць у таких межах: для населених пунктів з населенням понад 500 тис. осіб - від 20 до 600 грн; з населенням від 150 тис. до 500 тис. осіб - від 20 до 400 грн, для інших населених пунктів - від 20 до 200 грн. Крім того, документом передбачено істотне скорочення переліку видів діяльності, щодо яких може застосовуватися спрощена система оподаткування.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Законопроект щодо спрощенців писатимуть два місяці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі