пʼятниця, 25 травня 2012 18:22

Законопроект про мови - кістка електорату - Канівець

Законопроект про мови - кістка електорату - Канівець
Олег Канівець вважає, що мова - це святе. Фото: ukrpart.org

Член політради партії "Громадянська позиція" Олег Канівець вважає, що допускати вчора до голосування законопроект про мови не потрібно було.

"Мова — це святе. Після неї ми точно вже тільки втратимо державу... Навіть самі одіозні прихильники Партії регіонів не хочуть за нього голосувати. На мою думку, якщо би ініціатори законопроекту, "регіонали", навіть набрали у першому читанні відповідну кількість голосів, у другому читанні вони би цього не отримали. Але я переконаний, що вони би і в першому, скоріше за все, достатньо не набрали. Тому що здригнулася і фракція Литвина, здригнулася і фракція "Реформи заради майбутнього", - зауважив Канівець.

Нагадаємо, вчора вечірнє засідання Верховної ради закінчилося бійкою. Депутати обговорювали законопроект "Про основи мовної політики".

ФОТОРЕПОРТАЖ: Опозиціонери ледь не "пошматували" Колесніченка за мовний законопроект

"Вчорашній день показовий. І ця бійка, що відбулася у парламенті. Шкода, правда, депутата Карпюка. Але ця подія була варта того, аби не дозволити "регіоналам" смикнути на розколі України по двомовності. Хочу похвалити дії депутата, свого колеги Андрія Парубія. Він був на висоті. Він вчасно втрутився. Якщо би я мав можливість, також би це зробив. Анатолій Гриценко теж молодець, поламав мікрофон. Також хочу відзначити дії молодих людей свідомих, які вчора під Верховною Радою влаштували прекрасний перформанс. Особисто тричі проходив і бачив", - сказав Канівець.

Разом з тим, за його словами, ще можуть бути намагання внести законопроект на розгляд.

"Вони ще намагатимуться підняти питання мови, бо розуміють, що їм треба мобілізувати свій електорат. І електорату своєму вони за 2,5 роки не мають, що сказати. А законопроектом принаймні хочуть кинути кістку, мовляв, націонал-демократи нам не дають другу російську мову, підтримайте нас", - пояснив Канівець.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект про мови - кістка електорату - Канівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі