вівторок, 01 червня 2010 08:16

Закон про новий судоустрій діятиме з 1 серпня

Закон про новий судоустрій діятиме з 1 серпня

Президент Віктор Янукович немає планів щодо зміни Конституції в частині правосуддя.

Про це заявив заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов в ефірі телеканалу ICTV.

Чиновник повідомив, що в понеділок президент вніс до Верховної Ради пакет законів щодо судоустрою і статусу суддів.

"Президент пропонує цілу низку актів пов'язаних зі зменшенням судової тяганини, корупційних проявів в судовій системі, а також нову систему судоустрою, яка немає революційних змін, а повністю приводить законодавство країни до європейських вимог", - зазначив він.

Портнов повідомив, що влада очікує, що закон про новий судоустрій набуде чинності 1 серпня: "І до 1 вересня судді мають розпочати декларування своїх фінансових доходів і здобутків".

Заступник глави адміністрації президента також зауважив, що президент від "всіх повноважень відмовляється, крім тих, які передбачені Конституцією": "Та судова реформа, яка запропонована суспільству, вона передбачає зменшення всіх повноважень президента і парламенту, які вони мали згідно закону".

"Ми просто не змінювали ще Конституцію, але це подальший шлях. Він має бути оцінений в експертному середовищі", - додав він.

На запитання, які зміни планується внести в основний закон Портнов зазначив: "На сьогодні глава держави немає планів щодо зміни Конституції в частині правосуддя".

Крім того, чиновник повідомив, що на цьому тижні парламенту, за результатами розгляду Вищої ради юстиції, будуть запропоновані звільнення суддів.

"Загальновідомий суддя Бачун, який більше мільйона доларів витрачав тільки на перельоти чартером, 15-тю з 18 голосів Вищої ради юстиції за порушення присяги рекомендований до звільнення", - зазначив Портнов.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Закон про новий судоустрій діятиме з 1 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі