понеділок, 31 травня 2010 22:09

"Регіонал" розповів про переваги реформи у судочинстві

"Регіонал" розповів про переваги реформи у судочинстві

Президент України Віктор Янукович поступається частиною повноважень у судочинстві, щоб "вибудувати незалежну і ефективну систему судової влади".

Про це сьогодні ввечері в ефірі "5 каналу" заявив народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

"Треба, щоб інтереси людей були захищені. Щоб у чиновників не було спокуси тиснути на суддів, щоб судді розуміли, що діє реальне самоврядування", - зазначив він.

За словами "регіонала", глава держави поступився повноваженнями не лише на користь Вищої ради юстиції.

"Є ще Вища кваліфікаційна комісія суддів. Там вирішується доля дисциплінарних стягнень, де розбирається багато питань, пов'язаних з діяльністю суддів. Участь у формуванні всіх інститутів, які пов'язані із здійсненням правосуддя, має будуватись на засадах, які діють у Європі. Президент задекларував свій курс на реформи і у тій частині, де йшлося про готовність президента відмовитись від тієї практики домінування у здійсненні правосуддя", - розповів Мірошниченко.

Нардеп також прокоментував скорочення кількості суддів Верховного суду до 20 осіб.

"Не стоїть завдання позбавити роботи суддів Верховного суду, оскільки буде створено ще один спеціалізований кримінальний вищий суд. Багато з суддів зможе там працювати. Що стосується функцій Верховного Суду, то вони приводяться до логіки, закладеної у Конституції", - сказав Мірошниченко.

"Регіонал" наголосив, що судова система буде удосконалена в першу чергу в інтересах громадянина, а не судді, не чиновника, не Верховної Ради.

"Це було головне завдання, яке ставив президент", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" розповів про переваги реформи у судочинстві ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі