пʼятниця, 28 травня 2010 18:08

Тимошенко: Янукович готується підпорядкувати суди собі

Тимошенко: Янукович готується підпорядкувати суди собі

Президент України Віктор Янукович має намір внести на розгляд ВР пакет законів, спрямованих на підпорядкування судової влади.

Про це на прес-конференції у Сумах заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, єдиною метою цих пропозицій є "ще більше взяття правосуддя під адміністративний ручний, кишеньковий контроль".

Зокрема, за інформацію лідера БЮТ, команда президента планує прийняти закон про Вищу раду юстиції права призначати суддів на адміністративні посади, водночас нагадавши, що більшість складу ВРЮ контролюється Президентом.

"Наступне, що планується зробити на наступному тижні сесійному, це, по суті справи, Верховний Суд ліквідувати. Ліквідувати не в чистому сенсі слова, а цим Законом Суд Верховний хочуть позбавити права розглядати взагалі справи у вигляді касаційного провадження або провадження по особливим процедурам", - додала вона.

Крім того, за словами Юлії Тимошенко, Президент має намір на законодавчому рівні переформатувати підхід до формування з'їзду суддів, який до прийняття "так званої "реформи правосуддя" "по моделі Януковича" є найбільш незалежним органом в країні.

"Вони планують, щоб з"їзд суддів формувався так само через адміністративний ресурс Президента, а це значить, що з"їзд суддів вже не буде виконувати ту свою важливу функцію створення правосуддя в нашій державі...Після цього будь-який політичний спір, будь-який спір по ключовим бізнес-проблемам буде не судом розглядатися, а, по суті, в Межигір"ї у Януковича", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Янукович готується підпорядкувати суди собі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі