середа, 10 квітня 2024 21:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Закон про демобілізацію розроблять впродовж восьми місяців - Міноборони

Закон про демобілізацію розроблять впродовж восьми місяців - Міноборони
Робота над законопроєктом виконуватиметься у взаємодії між Міністерством оборони і Генеральним штабом ЗСУ. Фото: Facebook.com/MinistryofDefence.UA

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував розробити законопроєкт про демобілізацію впродовж восьми місяців.

У законопроєкті мають бути враховані всі можливі сценарії на фронті, щоб не допустити послаблення обороноздатності держави. Про це сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, повідомили Liga.net.

"Наразі були побажання від Генерального штабу, який розуміє оперативну ситуацію, загрози і ризики, які стають перед державою. Ми не можемо зараз ухвалювати поспішних рішень. Ясна річ, що популістських думок зараз дуже багато. Водночас ми маємо розуміти, що ескалація російської агресії триває", - сказав речник Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має право бити по РФ - НАТО

Російські окупаційні війська продовжують наступати на всій лінії фронту, послабляти Сили оборони не можна, сказав Лазуткін.

Наразі є доручення від парламентського комітету - розробити впродовж восьми місяців новий законопроєкт про ротації і демобілізацію. У новому документі треба врахувати багато факторів, щоб уникнути негативного впливу на обороноздатність країни, сказав речник Міноборони.

За його словами, робота над новим законопроєктом виконуватиметься у взаємодії між Міноборони і Генеральним штабом ЗСУ.

"Генеральний штаб, вочевидь, володіє повною картиною і повною ситуацією, яка наразі є, і перспективами. І, знову ж таки, маємо відштовхуватись від усіх сценаріїв, в тому числі не дуже оптимістичних. Зважуються усі моменти, аби не було такого, що десь будуть прориви чи десь буде послаблення оборони України", - сказав Лазуткін.

9 квітня народна депутатка від "Слуга народу" Мар'яна Безугла повідомила "Суспільному", що з законопроєкту про мобілізацію прибрали положення, що встановлювало демобілізацію військовослужбовців через 36 місяців служби.

Раніше планувалося у законопроєкті встановити граничний термін служби - 36 місяців.

У Facebook Безугла написала, що Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки виключив терміни мобілізації за зверненням головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, міністра оборони Рустема Умєрова і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Зараз ви читаєте новину «Закон про демобілізацію розроблять впродовж восьми місяців - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі