середа, 25 січня 2012 12:36

Захист Іващенка скаржиться на заангажовані допити свідків

Захист Іващенка скаржиться на заангажовані допити свідків

Адвокати колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка вимагають виклику до суду свідків, які були допитані на досудовому слідстві.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів адвокат Іващенка Сергій Фролькіс.

"Органи слідства мають встановлювати як обтяжуванні так і пом'якшувальні обставини. Поки працюємо зі свідками, які були включені у список дообвинувального висновку на думку органів досудового слідства. Нами був заявлений ряд свідків, які частково були допитані на досудовому слідстві, однак не долучені до списку, як особи, що підлягають виклику", - розповів Фролькіс.

Тому, за його словами, було поставлено питання щодо виклику цих свідків, плюс додаткових свідків, які зможуть, на погляд захисту, об'єктивно висвітлити ті події, які зараз розслідуються.

"Таких свідків ми заявили приблизно 15. Але поки ми не дослухаємо, як суд читає протоколи показів по списку (таких лишилось ще 13), заявлених додатково викликати не будуть", - уточнив адвокат.

Також він зазначив, що допит під час досудового слідства проводився необ'єктивно.

"Допит і оголошення показів відрізняються. Органи досудового слідства, проводячи допит, концентруються на підтвердженні версії обвинувачення. Питання носять необ'єктивний, а обвинувальний тенденційний нахил. Свідок має дати пояснення по тим обставинам, свідком яких він був, а на досудовому слідстві питання ставились так: "Як ви думаєте, чи має хтось там до чогось там відношення?" - розповів Фролькіс.

Зараз ви читаєте новину «Захист Іващенка скаржиться на заангажовані допити свідків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі