пʼятниця, 14 жовтня 2011 10:27

"Захисникам" Києва від "бандерівської нечисті" заборонили перекривати Хрещатик

"Захисникам" Києва від "бандерівської нечисті" заборонили перекривати Хрещатик

Київський окружний адміністративний суд обмежив право на проведення масової акції Конфедерації праці України на Хрещатику.

Таке рішення було прийнято за поданням КМДА.

Раніше заступник голови КМДА Олександр Пузанов повідомляв, що Конфедерація праці України подала заявку на проведення ходи 14 жовтня на Хрещатику з блокуванням дорожнього руху. КМДА запропонувала їй провести ходу по тротуарах без обмеження руху транспорту, однак організатори акції не пішли на цей компроміс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" готує 20-тисячну "армію" для маршу УПА на Хрещатику

КМДА не оскаржила в суді заявки інших організаторів масових акцій, у тому числі ВО "Свобода" і Комуністичної партії України.

Політичні партії та громадські організації подали заявку в КМДА про участь у сьогоднішніх урочистостях з нагоди Покрови Богородиці майже 30 тисяч осіб.

Зокрема, Компартія подала заявку на участь 200 осіб у заходах біля пам'ятника Леніну на Бесарабській площі.

У той же час ВО "Свобода" планує провести 25-тисячний мітинг біля пам'ятника Т. Г. Шевченку і піший хід зі святковим концертом на Михайлівській площі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Маршу УПА дуже заважатиме "Беркут", націоналісти завернуть на Банкову

Враховуючи таку кількість людей, охорону громадського порядку на центральних вулицях столиці здійснюватимуть близько двох тисяч співробітників міліції, повідомили в ЦГЗ столичної міліції.

14 жовтня церкви східного обряду (православні та греко-католики) відзначають свято Покрова Пресвятої Богородиці, який був одним з найважливіших свят запорізького козацтва, а також вважається днем ??створення Української повстанської армії (УПА). Починаючи з 2005 року, в цей день в різних містах України проходять ходи і мітинги прихильників українського націоналізму.

"Свобода" заявила, що проведе Марш слави УПА з вимогою повернути звання Героя України Степану Бандері і Роману Шухевичу, визнати боротьбу ОУН-УПА національно-визвольною боротьбою української нації і проголосити 14 жовтня - День створення УПА - державним святом.

Конфедерація праці України заявила про акцію "Захистимо місто-герой від бандерівської нечисті" з ходою за маршрутом пл. Бесарабська - вул. Хрещатик - пл. Європейська.

Зараз ви читаєте новину «"Захисникам" Києва від "бандерівської нечисті" заборонили перекривати Хрещатик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі