пʼятниця, 23 червня 2023 05:51

Західні виробники зброї не хочуть ризикувати і працювати в Україні – Reuters

Західні виробники зброї не хочуть ризикувати і працювати в Україні – Reuters
Західні компанії поки не хочуть працювати в Україні. Фото: Defence Express

Західні оборонні компанії зацікавлені у виробництві зброї в Україні, але лише після війни.

Керівники компаній на найбільших у світі зборах аерокосмічної промисловості заявили, що на даний момент існує занадто великий ризик, пише Reuters із посиланням на шістьох керівників, з якими видання поспілкувалось на Паризькому авіасалоні.

"Просто потрібно думати ширше, про стан речей... і про ризик, пов'язаний із спільним виробництвом", – сказав Грег Улмер, який очолює авіаційний бізнес американського оборонного гіганта Lockheed Martin.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які літаки нам дадуть і чи вистачить їх для війни

Представники двох великих оборонних компаній підтвердили, що чули про українську ініціативу, а один із них додав, що його компанія готова підписати листа про наміри для обговорення промислового партнерства в Україні після закінчення воєнних дій..

Однак ніхто з опитаних не висловив зацікавленості у прямих інвестиціях, поки йде війна, оскільки головною проблемою є безпека.

Німецька компанія Rheinmetall заявила минулого місяця, що вона створила спільне підприємство з українським державним конгломератом "Укроборонпром" для будівництва та ремонту танків в Україні.

У травні президент Володимир Зеленський заявив, що Україна працює з британською компанією BAE Systems над створенням української бази для виробництва та ремонту озброєнь – від танків до артилерії. Але керівники компанії зазначили, що ремонтні майданчики легше створити, ніж повномасштабні складальні лінії.

Зараз ви читаєте новину «Західні виробники зброї не хочуть ризикувати і працювати в Україні – Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі