вівторок, 11 грудня 2012 14:29

Загравання Януковича із Росією можуть стати патовими - Чорновіл

Загравання Януковича із Росією можуть стати патовими - Чорновіл
Фото: file.liga.net

Позафракційний депутат, перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Тарас Чорновіл вважає, що загроза в поведінці президента Віктора Януковича, який "заграє із Росією".

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Внутрішньо у нас реалізується сценарій Білорусі досить давно. Фактор зовнішній поки реалізується поки в той спосіб, де зовнішня політика є заручником внутрішньої і доводять до часткової міжнародної ізоляції: це і у вигляді і скорочення візитів, і у вигляді підписаних угод, і багато іншого. З боку Європейського Союзу ідуть спроби стримати України в орбіті західного вектора, оскільки там достатньо розумних людей, які розуміють, що скочення України в бік Росії ні для кого нічого доброго не принесе", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позиція ЄС залишається дуже чіткою щодо проблем України - Кетрін Ештон

Окрім того, Чорновіл додав, що "стосується, взагалі реальних перспектив, то я можливо не настільки песиміст як Балога, я достатньо добре знаю Віктора Януковича, то мені здається, що загроза і тому, що він думає, що зуміє переграти Путіна".

"Це мені дається самовпевнена позиція. Загравання з Росією: ми там угоди якісь попідписуємо, на вас в суд не подаємо щодо перегляду газових угод, а ви на нас не тисніть..так от такі загравання, спроба грати на домовленостях — може працювати із іншими партнерами, але не Росією", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиск на опозицію стає кордоном на шляху євроінтеграції України — Геращенко

"Вони в прекрасний день натиснуть в питанні тих коштів, які ми повинні заплатити за недобір російського газу, нанесуть ще кілька економічних ударів, наприклад, заблокують вихід для української продукції, і включать максимально всю п'яту колону, яка є в російській владі, і може все виявитися так, що гра з великими планами когось обіграти може стати для України патовою. Тим паче, що у Януковича момент залежності від Росії існує. Я дуже остерігаюсь цього. Сам він не зацікавлений повністю здаватися Росії не зацікавлений. Він думає, що може гратися в ті ігри, але Росії потрібно повноцінне членство, при якому Україна здає всі свої повноваження центральному органу, який буде в Москві", - резюмував він.

Нагадаємо, в.о. міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги заявив, що почали збуватися його найстрашніші очікування, оскільки Україна в політичному та економічному сенсі може перетворитися на "Білорусь-2".

Зараз ви читаєте новину «Загравання Януковича із Росією можуть стати патовими - Чорновіл ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі