пʼятниця, 24 вересня 2021 17:56

Заарештували радника ексміністра енергетики України - ЗМІ

Заарештували радника ексміністра енергетики України - ЗМІ
Заарештували радника колишнього міністра енергетики Сергія Кузяру. Фото: facebook com sergeykuzyara)

Колишнього радника міністра енергетики Сергія Кузяру заарештували за причетність до незаконних постачань вугілля з окупованого Донбасу на 1,5 млрд грн.

За даними слідства, він брав участь у переговорах з терористами ЛДНР, пише "РБК-Україна" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Кузяра був радником Едуарда Ставицького. Останній обіймав пост міністра до Майдану. Напередодні низка українських ЗМІ повідомила, що Кузяра прилетів до Києва зі Стамбула в супроводі чотирьох поліцейських. Імовірно, його екстрадували з Туреччини.

Фігуранту справи інкримінують злочини, які скоював наприкінці 2014-го - на початку 2015 року за прямим втручанням вищих представників влади Російської Федерації, повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Міністерство освіти ДНР" очолює офіцер РФ: оприлюднили нові докази присутності Росії на Донбасі

Йому повідомили про підозру в державній зраді та сприянні терористичним організаціям. За даними слідства, фігурант створював умови для укладення прямих контрактів із так званими ЛДНР.

Слідство вважає, що підозрюваний був однією з головних ланок схеми й безпосередньо вів переговори із представниками терористів, контролював завантаження вагонів і звітував перед кураторами з російської та української сторони.

"Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурора про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 500 тисяч гривень", - зазначила генпрокурорка.

За шість років окупації на Донбасі Росія вивезла понад 67 млн ​​т вугілля на $4,7 млрд. За цей же час в окупованих частинах Луганської та Донецької областей на вугільних шахтах загинули 236 шахтарів, травм зазнали 2 тис. 539 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували радника ексміністра енергетики України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі