вівторок, 12 квітня 2011 14:15

Заарештовано мера Вашингтона за участь у мітингу

Заарештовано мера Вашингтона за участь у мітингу

Поліція Капітолію затримала у понеділок, 11 квітня, мера столичного округу Колумбія Вінсента Грея і декількох членів міської ради за участь у несанкціонованій акції протесту біля будівлі Конгресу у Вашингтоні, повідомляє міська телекомпанія WUSA. Таким чином чиновники висловлювали протест проти скорочення бюджетного фінансування міських програм.

Поліцейські наділи на маніфестантів пластикові наручники і під вітальні вигуки натовпу посадили в службовий фургон, після чого доставили до відділку. Однак через сім годин відпустили. Чиновникам загрожує штраф в 50 доларів, пише Newsru.

У числі затриманих, крім мера, виявилися ще 40 осіб, включаючи шість членів міськради та голови.

Інцидент стався серед білого дня. Мер у супроводі своїх прихильників приїхав до одного з офісних будівель сенату. Чиновники перекрили вулицю, і взявшись за руки, почали скандувати протестні гасла: "Руки геть від міста". Після цього їх затримали. Як розповів Грей після звільнення, під час перебування у в'язниці у всіх затриманих вилучили шнурки, ремені та краватки.

Сенат у даний час обговорює законопроект про фінансування держвитрат. У результаті планованого скорочення Вашингтон може втратити фінансування низки соціальних програм. Зокрема, місто, ймовірно, не зможе оплачувати аборти для жінок з низькими доходами, а також фінансувати деякі програми з області охорони здоров'я і освіти.

За словами Вінсента Грея, він вважає всі ці обмеження "абсолютно неприйнятними". Він заявив, що пишається своєю участю в акції протесту і буде продовжувати боротися з обмеженнями, хоча і не уточнив деталей.

Вашингтон має власне міський уряд, але його бюджет і закони перебувають під контролем Конгресу. Зміни в гіршу сторону почалися в січні, коли після чотирирічного правління демократів контроль над палатою представників взяли республіканці.

Зараз ви читаєте новину «Заарештовано мера Вашингтона за участь у мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі