четвер, 24 лютого 2011 11:36

"За Україну!" підказала Азарову, що потрібно для ідеальної пенсійної реформи

"За Україну!" підказала Азарову, що потрібно для ідеальної пенсійної реформи

Кабінет міністрів повинен створити Національну раду з проведення пенсійної реформи, яка має напрацювати Національний план дій у сфері реформування пенсійної системи.

Про це заявив голова партії "За Україну!", народний депутат В'ячеслав Кириленко, повідомила партійна прес-служба.

За його словами, запропонована урядом пенсійна реформа не витримує жодної критики. На думку нардепа, вона не розв'язує жодного із завдань, які сьогодні виникли на порядку денному.

"В першу чергу, проект урядового документу не веде до збільшення пенсій, що в умовах інфляції та шаленого зростання цін життєво необхідно, як і не веде до подолання дефіциту Пенсійного фонду та скасування реальної нерівності пенсіонерів", - наголосив Кириленко.

"Сьогодні, відповідно до соціологічних опитувань, 88% українців не підтримують пенсійну реформу. З цим уряду потрібно рахуватися, оскільки реформування пенсійної системи стосується кожного громадянина України", - підкреслив він.

Партія "За Україну!" закликала уряд створити Національну раду з проведення пенсійної реформи, яка має напрацювати Національний план дій у сфері реформування пенсійної системи.

"Створення такої Ради, до якої ввійдуть експерти, представники громадськості та незалежних профспілок, надасть суспільної легітимності впровадженню пенсійної реформи в Україні, оскільки без таких кроків реформа приречена на провал", - резюмував Кириленко.

Нагадаємо, що законопроектом про пенсійну реформу, зокрема передбачено поступове підвищення пенсійного віку  для жінок з 55 до 60 років.

Зараз ви читаєте новину «"За Україну!" підказала Азарову, що потрібно для ідеальної пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі