неділя, 20 квітня 2008 13:29

За пропаганду нацизму можуть ввести кримінальну відповідальність

Верховній Раді України пропонується встановити кримінальну відповідальність за створення групи з метою пропаганди нацизму.

Відповідний проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", внесений народним депутатом від БЮТ Олександром Фельдманом, зареєстровано у ВР.

Зокрема, передбачається, що створення організованої групи чи злочинної організації з метою пропаганди будь-яким способом нацизму і подібних ідеологій, керівництво такою групою чи організацією, або учаcть у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності такої групи чи організації, - караються позбавленням волі на строк від двох до п"яти років. При цьому, якщо такі дії спричинили загибель людей чи інші тяжкі наслідки, то пропонується встановити покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Крім того, законопроектом передбачається, що публічне демонстрування атрибутики, символіки, друкованих чи аудіовізуальних матеріалів про нацизм і подібні ідеології без їх засудження, зокрема розповсюдження таких атрибутів, символіки, матеріалів - тягнуть за собою накладення адміністративного штрафу від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені з метою пропаганди нацизму і подібних ідеологій, тягнуть за собою накладення адміністративного штрафу від п"ятдесяти до ста п"ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. При цьому виготовлення, збут або придбання з метою збуту атрибутики, символіки, друкованих чи аудіовізуальних матеріалів про нацизм – тягнуть за собою накладення адміністративного штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зазначеної атрибутики, символіки або матеріалів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «За пропаганду нацизму можуть ввести кримінальну відповідальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі