четвер, 28 квітня 2011 10:10

З пам'ятника "Криниця Петра I" зірвали табличку і розмалювали тризубами

З пам'ятника "Криниця Петра I" зірвали табличку і розмалювали тризубами

У Полтавській області в районі селища Лісові Поляни осквернили історико-туристичний пам'ятник "Криниця Петра I", пов'язаний з Полтавською битвою 1709 року.

Пам'ятник був розмальований тризубами, а також на ньому був зроблено напис "Слава Україні". Крім того, на ньому відсутня табличка з назвою цього пам'ятника.

"У Полтаві методично оскверняють пам'ятники, пов'язані з Росією. За акти вандалізму винні мають нести суворе покарання, потрібно посилити кримінальне покарання, і це має стосуватися всіх таких фактів, в тому числі і паплюження могил на цвинтарях", - повідомив журналістам керівник Полтавської обласної громадської організації "Російська громада" Володимир Шестаков.

Він також зазначив, що в Полтаві почастішали випадки актів вандалізму над пам'ятниками, у зв'язку з чим російська громада буде просити міську владу посилити контроль.

У 2008 році пам'ятник вже піддавався акту вандалізму. Тоді на ньому також з'явилися тризуби, пам'ятна табличка була зірвана. Однак у 2009 році він був відновлений російською громадою за сприяння російських меценатів.

Зараз ви читаєте новину «З пам'ятника "Криниця Петра I" зірвали табличку і розмалювали тризубами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі