понеділок, 04 жовтня 2021 11:20

"Видали два пакети підписних листів. Щоб "наверняка" - Разумков

"Видали два пакети підписних листів. Щоб "наверняка" - Разумков
"Для багатьох говорити і декларувати - це одне, а робити - інше. Але час розставить все на свої місця", - заявив спікер. Фото: @dmytro.razumkov ·

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пропонував зустріч із фракцією "Слуга народу" сьогодні на 18:00. Однак спікер отримав відмову.

Про це він сказав на погоджувальній раді в понеділок.

"Я отримав офіційний лист про відмову, що сенсу в такій зустрічі немає. Я правильно розумію, Олександре Сергійовичу?" - звернувся Разумков до голови президентської партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка.

"Да", - відповів "слуга".

"Позиція опрацьована. Добре, що вона притримується лише одної точки зору, інших точок зору не потрібно. Це дійсно принципи демократії", - зіронізував Разумков.

"Щодо питання відкликання з посади голови Верховної Ради України. Підписні листи на прохання спочатку фракції, потім народного депутата Арахамії були видані. Як і обіцяли - в той самий день. Аж два пакети, я думаю, що всім вистачило для заповнення. Ну, щоб наверняка", - сказав спікер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зе-команда донищує парламентаризм

"Я бачив у ЗМІ інформацію про те, що голосування може відбутися у вівторок, середу. Хотів би всім нагадати, що ми живемо з вами за регламентом. І процедури, зокрема відкликання з посади голови Верховної Ради, відбуваються за регламентом. Інакшого не буде.

Доки я голова Верховної Ради, тут працюватиме закон. Потім що буде - подивимось. Можемо робити так, як це було в позаминулий четвер", - заявив Разумков.

"Я бачив заяви про якусь холодну регламентну війну. У нас дійсно з вами триває війна вже не перший місяць, не перший рік. Це війна за верховенство закону, демократію, свободу слова, європейські принципи та цінності, за які нас сюди обирали люди.

І це війна за нашу територіальну цілісність і проти окупації, узурпації. Це війна, яка відбувається на Сході. І завдяки відданості української армії сьогодні ми тут можемо робити реформи.

Але для багатьох говорити й декларувати - це одне, а робити - інше. Але час розставить все на свої місця", - сказав спікер.

2 жовтня депутати від "Слуги народу" зібрали підписи за відкликання Разумкова з посади голови Верховної Ради.

Спікер допустився "великої помилки", сказав президент Володимир Зеленський.

Основним кандидатом на посаду голови Верховної Ради "слуги" розглядають Руслана Стефанчука.

Зараз ви читаєте новину «"Видали два пакети підписних листів. Щоб "наверняка" - Разумков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі