понеділок, 17 березня 2014 18:11

Введені Обамою санкції щодо російських чиновників демонструють рішучість - політолог

Введені Обамою санкції щодо російських чиновників демонструють рішучість - політолог

Введені американським президентом Бараком Обамою санкції щодо російських і українських чиновників є символічними.

Про це у коментарі  Gazeta.ua розповів політолог Олександр Палій

"Цими санкціями Сполучені Штати показують, що налаштовані рішуче. Ці санкції більш символічні. Не є повномасштабними. Йде послання всій державі, а не конкретним чиновникам. Коли відбувається ескалація погрози санкціями не діють. В момент ескалації діють сила на силу. Погрози санкціями діють у більш спокійний період, коли сторони здатні мислити, що буде за рік чи за півроку", - розповів Палій.

Він зазначив, що санкції можуть бути значно серйознішими у разі якихось дій Росії. "Можуть стосуватися не тільки людей, але й російських корпорацій. Мається на увазі торгівля нафтою і газом. Це вдарить по російській економіці", - додав політолог. Він зауважив, що наразі Сполучені Штати вважають, що з Росією ще можна вести переговори.

"Думаю, позиція світу вже скоригувала плани Росії. Ми бачили, що було явне нарощування військ для наступальної операції на Сході України. Поки що її немає. Можливо, і не буде. Позиція світу, особливо Сполучених Штатів, була важливою для України. У цей момент ескалації для нас були дуже важливі заяви командування збройних сил НАТО в Європі, держсекретаря США і заяви самого Обами. Але можемо говорити про короткотермінове коригування. Тому що зараз Росія займає одну позицію, завтра може змінити на протилежну. Тому не можемо вважати, що ситуація якось затихла", - зазначив Палій.

Нагадаємо, американський президент Барак Обама підписав розпорядження про застосування санкції щодо семи російських чиновників. Санкції введені у зв'язку з проведенням референдуму у Криму. Під них потрапили екс-президент Віктор Янукович, Віктор Медведчук, помічник президента Росії Владислава Суркова, Радника Путіна Сергій Глазьєв. Всім фігурантам списку буде заборонений в'їзд на територію Сполучених Штатів.

Зараз ви читаєте новину «Введені Обамою санкції щодо російських чиновників демонструють рішучість - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі