середа, 09 жовтня 2024 18:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Формула миру з пунктами справедливого завершення війни буде у листопаді - Зеленський

Формула миру з пунктами справедливого завершення війни буде у листопаді - Зеленський
План уже представлений Сполученим Штатам Америки і буде представлений іншим країнам-партнерам, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Роботу над формулою миру буде завершено до листопада і представлено на другому Саміті миру.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вступного слова на саміті "Україна - Південно-Східна Європа" у Дубровнику в Хорватії, повідомив "Інтерфакс-Україна".

"З липня ми працюємо над формулою миру, і в листопаді вона вже буде вся готова з усіма умовами, в яких прописано справедливе завершення війни. Це буде зроблено на другому Саміті миру", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про 80 ворожих атак з початку доби

За словами Зеленського, "природно виникає запитання, як примусити Росію взяти в цьому участь" і виконувати формулу миру.

"Зараз Росія уникає чесної та відвертої дипломатії. І саме тому ми в Україні розробили план заходів, здатний виправити поточну ситуацію майбутнім Самітом миру. Це план, який забезпечить досягнення надійної стабільності та який дасть змогу позбавити Росію можливості далі загрожувати Європі", - сказав президент.

Зеленський повідомив, що цей план уже був представлений Сполученим Штатам Америки як найбільшому донору у сфері безпеки, і зараз Україна ділиться цим планом з усіма країнами-партнерами для досягнення цілей плану.

У вересні президент, під час представлення Андрія Сибіги на посаді міністра закордонних справ, заявив, що цього року потрібен другий Саміт миру.

26 вересня Зеленський зустрівся із президентом США Джозефом Байденом у Білому домі і представив йому план перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Формула миру з пунктами справедливого завершення війни буде у листопаді - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі