середа, 28 серпня 2013 10:21

ВРЮ обмежиться "словесною кашею" у справі Кірєєва — нардеп

ВРЮ обмежиться "словесною кашею" у справі Кірєєва — нардеп
Андрій Павловський. Фото: ipress.ua

Нардеп з "Батьківщини" Андрій Павловський сумнівається у ефективності розгляду Вищою радою юстиції звернень по по суддям Родіону Кірєєву і Сергію Вовку.

Про це  він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Зараз буде якась відписка, мовляв, нічого не знайшли — така собі словесна каша без конкретики. Тому немає сподівання на те, що ці судді будуть покарані. Таку перевірку влаштували через те, що є тиск відповідних структур Євросоюзу та міжнародних правозахисних організацій. Аби формально показати, що ніби в Україні реагують на міжнародний тиск, влаштували такий перегляд. Це формальний привід", - пояснив політик.

Павловський розказав, що особисто він не писав звернень щодо дій судді Кірєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Кірєєва справу Тимошенко можуть переглянути — політолог

"Цим займалися мої колеги — Юрій Одарченко, Сергій Власенко та інші. Так чинили для того, аби це було зафіксовано і зареєстровано у відповідних канцеляріях. Треба, аби воно пішло у архів, який, як і рукописи, не горить. Зрозуміло, що доки при владі залишається родина Януковича, ця справа об'єктивно не буде розглянута. Сподіваюся, рано чи пізно, коли прийде свій час і буде змінена ця кланова влада, ситуація зміниться. Тоді всі такі справи будуть переглянуті, а всі, хто переслідував політичних опонентів та інакодумців, тим самим порушував фундаментальні права людини, що підтверджено рішеннями Європейського суду з прав людини, понесуть відповідне покарання", - зауважив нардеп.

Він не вірить в те, що за результатами перевірки діяльності Кірєєва справа Юлії Тимошенко буде переглянута. Депутат припускає, що це можливе після зміни влади в країні.

Зараз ви читаєте новину «ВРЮ обмежиться "словесною кашею" у справі Кірєєва — нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі