середа, 15 жовтня 2014 13:48

ВПО "Україна – Єдина Країна" домагатиметься заборони партії-клону

ВПО "Україна – Єдина Країна" домагатиметься заборони партії-клону

Бренд "Єдина Країна" з 2007 року належить доктору історичних наук, журналісту Данилу Яневському, кандидату у народні депутати від ВПО "Україна – Єдина Країна" (№16 у виборчому списку). Про це на прес-конференції розповів юрист Артем Шамрай, однопартієць Яневського, маючи на увазі дніпропетровську партію, яка також балотується на виборах.

"Данило Яневський вже багато років належно користується брендом "Єдина Країна". Дев'ять років тому його юристи подали заявку на реєстрацію торгової марки, а у 2007 році Яневський отримав свідоцтво. Законодавство про захист інтелектуальної власності захищає бренд з 2005 року. Українське суспільство знає Громадський рух "Єдина Країна", що також започатковано Данилом Яневським. Проте сьогодні непорядні політичні діячі минулого намагаються незаконно використовувати цей бренд", – розповів Артем Шамрай.
Юрист зазначив, що країна процвітатиме, якщо люди дотримуватимуться чинних законів: "Тоді Європа постукає до нас у двері, а не ми до них".

Він наголосив, що розроблено юридичний пакет з захисту використання бренду "Єдина Країна".

"На жаль, принцип загортання жару чужими руками працює в Україні. І багато політиків цим користуються. Я не переходитиму на особистості, щоб зберегти чесність виборчої кампанії. Ми діятимемо в межах законодавства про захист інтелектуальної власності. За завданням австрійської компанії, яка керує брендом, вже провели ряд консультацій з патентними організаціями. Також підготовлено всі необхідні заяви у ЦВК і судові органи. Один з легальних способів захисту бренду — заборона його використання, – розповів Артем Шамрай. – Основна мета наших дій – вийти у правове поле належного використання ТМ".

Юрист підкреслив, що одна з комерційних складових бренду "Єдина Країна" успішно використовується: "Створено фонд для того, щоб гроші, які надійдуть, передати на підтримку родин військових, які загинули в зоні АТО. Також кошти перераховуватимуть на облаштування життя для біженців з Донбасу".

Нагадаємо, лідером ВПО "Україна – Єдина Країна" на позачергових парламентських виборах став волонтер та громадський активіст Максим Музика. Політсила має 16-й номер у виборчому бюлетені.

Зараз ви читаєте новину «ВПО "Україна – Єдина Країна" домагатиметься заборони партії-клону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі