субота, 26 січня 2013 08:35

Питання визначення моралі на телебаченні є суто суб'єктивним - Стець

Питання визначення моралі на телебаченні є суто суб'єктивним - Стець
Юрій Стець. Фото: vkurse.ua

Питання моралі на телебаченні на законодавчому рівні визначити дуже важко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Юрій Стець.

Нагадаємо, що нардеп-"свободівець" Ігор Мірошниченко хоче на законодавчому зменшити кількість "чорнухи" на телебаченні і підвищувати рівень моралі.

"Хто буде визначати — морально це, чи ні? Який орган? Це ж абсолютно суб'єктивна річ. Прописати її в законі неможливо", - наголосив нардеп.

Відповідаючи на зауваження, що цими питаннями раніше опікувалася Національна комісія з питань моралі, Стець наголосив: "Нацкомісія і зараз існує, але вона також оцінює суб'єктивно — зібралися декілька дідусів і визначають — це морально,а це ні".

"Я не проти такого введення, це правильно. Бо дійсно треба обмежити якесь насилля, ще щось, тому що є діти і можуть бути проблеми", - наголосив нардеп.

"Але якщо ідеться про те, чи бачу я, як це можна реалізувати, то на це питання у мене відповіді немає", - додав Стець.

Це питання, за словами парламентаря, також може вирішуватися на рівні редакційної політики каналів,.

"Є принципи, які прописані в редакційній політиці каналів. І там очевидно є певні історії — насилля, обмеження порнографії і т.д. Але це, по-перше, лише історія, яка прописана в редакційних статутах, а по-друге, треба визначити норму, яку ніхто не може визначити — де є порногорафія, де інформування про події, а де кадри, які пропагують насилля. Це все дуже важко. Бо це є абсолютно суб'єктивний фактор".

Зазначимо, що Ігор Мірошниченко, висуваючи таку пропозицію, пояснив: ""Телеканали не хочуть виховувати суспільство, а навпаки паразитують на відсутності смаку і ще далі заглиблюють у деградацію наше українське суспільство. Крім того багато українофобного контенту, контенту, який викривляє нашу історію, насміхається над нашою гідністю. Безперечно, і сцени насильства, постійна кров  ні до чого доброго не призводять. Відповідно усім цим повинна займатися Нацрада з питань телебачення і радіомовлення".

Зараз ви читаєте новину «Питання визначення моралі на телебаченні є суто суб'єктивним - Стець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі