пʼятниця, 19 березня 2021 11:02

Волкер оцінив шанси Зеленського в переговорах з Путіним

Волкер оцінив шанси  Зеленського в переговорах з Путіним
Волкер оцінив шанси на успішні переговори Путіна та Зеленського. Фото: Уніан

Колишній спецпредставник Держдепартаменту США в Україні Курт Волкер вважає, що шанси Володимира Зеленського в переговорах з Володимиром Путіним є мінімальними, оскільки в президента країни-агресора досить сильна позиція. Зеленському необхідно заручитися серйозною підтримкою з боку інших держав. Про це Волкер розповів в інтерв'ю НВ.

"Він беззастережно заперечує присутність Росії в українському конфлікті, і для президента Зеленського буде надзвичайно складно зустрічатися і говорити з ним", - заявив ексспецпредставник Держдепартаменту США в Україні.

Волкер назвав важливим для Зеленського заручитися серйозною підтримкою з боку США і президента Джо Байдена. З боку Німеччини та Франції отримати підтримку у визнанні українського суверенітету і територіальної цілісності. А також одночасного визнання 2 речей: що Україна - жертва російської агресії, і що вона зі свого боку зробила все можливе, щоб досягти миру.

"Я ніколи не виступаю проти того, щоб люди говорили одне з одним, але, мені здається, сьогодні в цьому конфлікті ми маємо непорівнянні позиції сторін", - зазначив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна поставили умови для можливої зустрічі з Зеленським

Володимир Зеленський має намір зустрітися з керівником кожної з країн "нормандської четвірки" окремо, якщо спільна зустріч не вдасться. Президент додав, що розв'язання важливих питань не відкладатиме.

Зараз ви читаєте новину «Волкер оцінив шанси Зеленського в переговорах з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі