вівторок, 18 березня 2014 18:59

"Влада не залишила напризволяще українських солдатів" - експерт

"Влада не залишила напризволяще українських солдатів" - експерт
Юрій Сиротюк Фото: isradem.com

Потрібно робити все, щоб в Криму не було більше жертв. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "Свободівець" Юрій Сиротюк.

Нагадаємо, російські військові штурмували у Сімферополі фотограмметричний центр Управління центрального військово-топографічного й навігаційного Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України. Під час штурму близько п'ятої вечора російський снайпер поранив у шию та плече українського військового.

"Солдати мають право стріляти, якщо є реальна загроза їхньому життю. Але якщо врахувати те, що російські військові, які сьогодні блокують наших, мають повітряну та морську перевагу, питання треба вирішувати дипломатичними шляхами. Стрілянина з нашого боку покличе нову анексію інших територій і тисячі загиблих. На території України багато елекстростанцій. Будь-яке потрапляння в одну з них - це трагедія світового масштабу. Україна повинна реагувати жорстко, але робити все, щоб наші люди не гинули. Не робити наших солдатів схожих на камікадзе. Евакуювати військових з Криму на сьогодні ми не маєм можливості", - заявив Сиротюк.

Експерт переконує, те що солдатам не віддають наказів відстрілюватися, не означає, що українська влада покинула їх напризволяще.

"Влада не залишила напризволяще українських солдатів. Не треба повторювати слова Путіна, які він в рамках інформаційної війни говорить щодня. Бо завтра прийде влада Путіна, і ми одразу відчуємо, що таке диктатура. Військові плани - вони завжди невидимі. Я щодня працюю з документами, які мають гриф секретності, і я не можу вам їх видати. Скажу тільки, що розраховувти на підтримку інших країн не доводиться. Великобританія та США, які мали надати нам військову допомогу, досі цього не зробили", - розповів депутат.

Зараз ви читаєте новину «"Влада не залишила напризволяще українських солдатів" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі