понеділок, 04 лютого 2013 16:25

Влада не має жодного відношення до продажу Хорошковським "Інтера" - "регіонал"

Влада не має жодного відношення до продажу Хорошковським "Інтера" - "регіонал"
Володимир Олійник: на Хорошковського ніхто не тиснув. Фото: glavcom.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров не тиснув на Валерія Хорошковського та його холдинг, а просто вів публічну дискусію. А сам Хорошковський з жодними заявами про утиски не звертався, то ж "не варто притягувати проблему на пустому місці". Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"регіонал" Володимир Олійник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський пояснив, чому продав "Інтер" Фірташу

"Хорошковський сказав, що не бачить у даних умовах розвитку свого проекту і тому продає його. А щодо того, що він покидає Україну назавжди це вже, як кажуть, інформація журналістів. Але в той же час, не зважаючи на мотиви, він має право продавати свій бізнес. Має право вибирати місце для життя. І тут нам треба віднестися із повагою до його права. Якщо б він говорив якісь речі, які потребують розслідування якогось, оцінки правової. Адже  бувають речі неприпустимі: погрози якісь, шантаж, тощо. Але ж він говорить, що просто не бачить за його керівництва розвитку проекту,  це  - його бачення. Він не звертався з будь-якими заявами щодо нецивілізованих спроб чинити на нього якись тиск і відбирати проект", - сказав він.

Олійник зазначив, що публічну дискусію потрібно вітати, "тим більше, якщо вона ведеться  із прем'єром і каналом".

"Прем'єр не скористався старим радянським методом телефонного права, знаєте, направити якісь перевірки. Він висловив своє невдоволення і нормально сказав: "Хотів, щоб більш об'єктивною була інформація". Не думаю, що це форма тиску. Хай краще така буде дискусія політики такого рівня. А не так, що все нормально, ніхто нікому нічого не каже, а перевірки йдуть", - вважає нардеп.

Олійник додав, "не було жодної такої дії до власника каналу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лігачова розповіла, як Хорошковський насолив Льовочкіну і Фірташу

"За радянських часів у нас все було гарно. Але, коли телефонне право було задіяне, то не було ніякої публічності. Коли колись механізми державного тиску були задіяні це було погано. Теперішня позиція прем'єра  - зрозуміла. Він сказав: "Я перепрошую, ну там же неправда". Це нормальна дискусія. Адже всі зацікавлені в тому, щоб інформація була об'єктивна.  Якщо є прогалини у роботі уряду — показуйте. Але, якщо журналісти чи інші політики намагаються показати необ'єктивно, це шкодить усім. Правда, навіть, якщо вона є гірка, якщо ваш опонент говорить правду, треба визнати. Тільки виростають в очах суспільства дві сторони", - говорить Олійник.

На думку нардепа, якби проводилися якісь перевірки медіахолдингу чи використовувалися інші методи тиску журналісти знали б про це. "Там дуже серйозно створена наглядова рада, які б зразу нам сказали, що там відбувається щось неймовірне. Вони не говорять про якісь утиски. Тому притягувати проблему на пустому місці до неіснуючої ситуації не варто".

Зараз ви читаєте новину «Влада не має жодного відношення до продажу Хорошковським "Інтера" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі