понеділок, 23 вересня 2024 09:57

Володимир Зеленський зустрівся з представниками влади Пенсильванії

Володимир Зеленський зустрівся з представниками влади Пенсильванії
Президент Володимир Зеленський зустрівся з представниками влади Пенсильванії. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зустрівся з губернатором штату Пенсильванія Джошем Шапіро, сенатором від цього штату Бобом Кейсі та конгресменом Меттом Картрайтом.

Під час зустрічі обговорили перспективи співпраці між Україною та Сполученими Штатами Америки на регіональному рівні, повідомив президент у Facebook.

"Вдячний за всю підтримку. Домовилися працювати ще активніше, щоб наша спільна сила - України та Америки - збільшувалася", - написав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна б'є по арсеналах в РФ власною зброєю - Зеленський

Окремо хочу подякувати всім, хто вітав нас у Скрентоні із синьо-жовтими кольорами нашого прапора, додав він.

"Дякую керівникам американських штатів за готовність розвивати регіональну співпрацю з Україною. Реалізація спільних економічних проєктів допоможе відновленню зруйнованої інфраструктури та створенню робочих місць", - зазначив глава держави.

У присутності Володимира Зеленського начальник Запорізької ОВА Іван Федоров і Джош Шапіро підписали угоду про співпрацю між Запорізькою ОВА та Співдружністю Пенсильванія.

Передбачена взаємодія між державними органами, науковими установами, організаціями громадянського суспільства та бізнесом. Серед головних напрямів - енергетика, аграрна сфера, цифрові технології та оборона. Угода також сприятиме відбудові Запорізької області.

У штаті Пенсильванія проживає понад 150 тис. українців та американців українського походження.

"Також тут розміщені виробництва зброї та військової техніки. Для України цей напрям є безумовним пріоритетом. Будемо вдячні за посилення співпраці в цій сфері", - наголосив президент.

Між українськими областями та американськими штатами укладено вже п'ять угод. Раніше такі документи були підписані між Київщиною та штатом Вашингтон, між Київщиною та штатом Юта, між Житомирщиною та штатом Індіана, між Чернігівщиною та штатом Міннесота.

Президент Володимир Зеленський 22 вересня має відвідати завод боєприпасів у Пенсільванії, США.

Цей завод виробляє одні з найбільш критично необхідних боєприпасів для українських військ, передає AP з посиланням на двох американських чиновників.

Зеленський розпочне свій важливий візит у США з Скрентонського боєприпасного заводу.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Зеленський зустрівся з представниками влади Пенсильванії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі