вівторок, 08 квітня 2014 14:25

Владі не варто йти на переговори з Ахметовим - політолог

Владі не варто йти на переговори з Ахметовим - політолог
Фото: lenta-ua.net

Мільярдер Рінат Ахметов хоче виторгувати для себе преференції.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Євген Золотарьов.

"Ахметов грає в доброго і злого поліцейського. Намагатиметься у стосунках з центральною владою одягнути на себе маску доброго поліцейського. Мотивація Ахметова абсолютно прозора. Він хоче виторгувати для себе преференції. Хоче, щоб у нього залишались такі ж економічні стосунки з Україною. Але ми не можемо собі цього дозволити в умовах економічної кризи і фінансової ситуації. На жаль, влада може поступитись і піти на переговори з Ахметовим, оскільки для них ця сепаратистська ситуація виглядає потужним викликом. Але цього робити не варто. Попри бажання якомога швидше припинити ці зрадницькі акції протесту на Сході", - розповів він.

Він зауважив, що домовленості з Ахметовим не в інтересах українців.

"Посередник переговорів Рінат Ахметов не в інтересах українців. Тому що підсумком такого формату переговорів може бути те, що у нас залишаться люди, які користуються преференціями. Відповідно у нас залишиться непрозорість бюджетування. Тобто всі ті речі, які асоціюються з минулою владою. Думаю, крім Ахметова, говоритимуть ще Добкін з Кернесом. Обіцятимуть допомогти пом'якшити вимоги сепаратистів. В замін проситимуть залишити цей режим безкарності стосовно економічних і інших преференцій. Ось на це владі іти не варто. Оскільки вважаю, що для влади зараз важливіше прозорість і боротьба з корупцією. Ніж вирішити поточні театральні вистави, які розігрує Росія та солідарні з цією позицією бізнесові і політичні еліти", - аналізував експерт.

Нагадаємо, що сьогодні Ахметов вийшов до сепаратистів у Донецьку. Запропонував їм бути посередником у переговорах між ними та владою.

Зараз ви читаєте новину «Владі не варто йти на переговори з Ахметовим - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі