пʼятниця, 20 травня 2011 13:48

Влада встановлює правила без правил – експерт

Влада встановлює правила без правил – експерт

Народні депутати одразу після затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка мали б запропонувати заставу за зміну йому запобіжного заходу.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

"Такі речі робити треба було з самого початку. Добре, що вони хоч зараз за це взялися. Якими б дивними не виглядали такі дії, вони мають бути. Сподіваюся, що найближчі дні будуть результативними, бо треба, щоб Луценко виходив із голодування. Як мінімум, суд мав би прийняти рішення, яке б дозволило змінити запобіжний захід на підписку про невиїзд. Те, що це не робиться не те, що незрозуміло, а виглядає дико", - наголосив він.

За словами політолога, влада не знає, як вийти із ситуації з Луценком, щоб були найменші негативи. "Говорити про гуманність влади не приходиться. Те, що влада знищує опонентів не лише в політичний, а й фізичний спосіб – це дуже поганий прецедент. Встановлюються правила без правил. Якщо вони приживуться у майбутньому, це буде не той шлях, яким треба рухатися Україні в контексті того, яким має бути українське суспільство", - зауважив Бала.

Експерт зазначив, що якщо журналістів не пустять на засідання суду по Луценку, це буде свідчити про те, що у екс-міністра дуже серйозні проблеми зі здоров'ям.

Коментуючи наміри опозиціонерів вивести людей на підтримку Луценка, він підкреслив: "Влада має розуміти, що всі акції протесту, які зараз проходять, можуть призвести до того, що вимоги на них будуть ставитися у радикальний спосіб. Я би не радив владі гратися з суспільством. Треба намагатися вести із ним діалог. Бо в іншому випадку заговорить вулиця".

Зараз ви читаєте новину «Влада встановлює правила без правил – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі