пʼятниця, 11 січня 2013 17:29

Влада домовилась із опозицією перед голосуванням за Соркіна - Литвин

Влада домовилась із опозицією перед голосуванням за Соркіна - Литвин
Володимир Литвин пропонує припинити вчити один одного правил поведінки. Фото: job-sbu.org

Депутати узгодили кандидатуру Ігоря Соркіна на посаду голови Нацбанку "через спину".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп Володимир Литвин.

"Кожна наступна Верховна Рада гірша від попередньої. Треба припинити один одного вчити правилам поведінки, а просто усім  виконувати регламент. Одні закликають дотримуватися регламенту, а самі порушують. Сьогодні, коли розглядали кандидатуру на посаду голови Нацбанку, можна було провести обговорення, голоси були для  цього рішення. Усе було зроблено як мінімум через спину. Це ж серйозні питання, чутливі питання для тих, хто хоче працювати в Україні і хто працює в Україні. А так боялися, що не вистачить голосів", - вважає колишній спікер Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Раді обирали главу НБУ, штовхалися, а жінки бунтували

Литвин запідозрив, що Партія регіонів та опозиційні фракції домовилися між собою.

"Опозиція  могла б попросити перерву. А після неї зібрати депутатів було б проблематично. Я роблю припущення, що були відповідні домовленості з Партією регіонів. Для них було критично важливо прийняти кадрові рішення. І вони про це сказали. А в опозиції сказали, що їм критично важливо зробити заяви з приводу того, які вони зробили. Зрозуміло, що спочатку прийняли рішення, а потім зробили заяви не випадково. Йде велика гра, демонстрація для суспільства і діють домовленості. І як тільки домовляються, обов'язково забувають про регламент", - каже Литвин.

Він також звертає увагу: "Збільшили кількость комітетів, збільшення на 50 % керівних посад у комітетах. Це дика ситуація, коли така велика кількість заступників. Як організувати роботу? Вони що один одному наряди будуть писати? А хто буде виконувати? Я порахував, що у нас на одного, так би мовити рядового депутата — один начальник, як мінімум. Треба, щоб одні не порушували регламент і інші не порушували. А, водночас, усі навчають один одного правил поведінки. У тих, хто зайшов  у парламент, гнітюче враження. Важливо, щоб, ті, хто пройшов уперше, були окрилені бажанням піднести країну. Те, що відбувається - це і є зміст основний парламентської роботи", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про можливий вплив родича Соркіна в "Газпромі": Це пропагандистські фобії

Литвин розповів, що 25 днів, поки Рада не працюватиме, відпочивати не збирається.

"Я поїду на округ. Відвідаю декілька об'єктів соціально-економічної сфери, побуду з батьками. Батьки мешкають на Житомирщині у селі Слобода Романівська. Тим більше, що мамі 86 років буде незабаром - 13 січня. Для нас — це святе. Завжди повинні бути у батьків. Коли день народження у батька чи у мами. Вони вже досить літні люди. Для нас - це святе".

Зараз ви читаєте новину «Влада домовилась із опозицією перед голосуванням за Соркіна - Литвин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі