пʼятниця, 11 січня 2013 13:59

У Кличка хотіли видати Арбузову "вовчий квиток"

У Кличка хотіли видати Арбузову "вовчий квиток"
Павло Розенко: Арбузов уникає відповідальності перед ВР. Фото: lb.ua

УДАР хотів дати Сергію Арбузову "вовчий квиток", а потім хай би президент висував його на якісь посади.

Про це під час брифінгу у Верховній Раді сказав "ударівець" Павло Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп не потрапить на засідання Ради через Аеросвіт?

"Ми хотіли почути аргументи Нацбанку, і звіт Нацбанку про проблеми роботи. Очевидно, що президент має право призначати голову Нацбанку та на будь-яку посаду.  Але це не означає, що голова Нацбанку повинен уникати відповідальності перед Верховною Радою, уникати звіту перед Верховною Радою України. Адже у Конституції чітко вказано, що голова Нацбанку призначається і звільняється Верховною Радою України. Ми вимагаємо звіту. Цього ми не почули, а от питань до голови Нацбанку просто безліч. Починаючи з того, що нам розказують про стабільність гривні, а в реальності зовсім інше. У вересені ми втратили 2 мільярди валютних резервів Нацбанку. В жовтні - півтора мільярди, у листопаді - 1,2 мільярди, у грудні - один. Це свідчить про те, що знецінюється національна позиція і девальвується гривня", -  зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт про можливий вплив родича Соркіна в "Газпромі": Це пропагандистські фобії

Розенко наголосив, що сьогодні і великі і малі підприємці не можуть взяти у банку кредит менше 27-30% річних.

"Значить нас хтось обманює. Або уряд, або Нацбанк спекулює на цій ситуації. Ми повинні були визнати діяльність Нацбанку незадовільною і оголосити відставку Сергія Арбузова за невідповідність займаній посаді та нефаховість і неякісну роботу Нацбанку. З таким "вовчим білетом"  хай би президент України його призначав на яку-завгодно посаду", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину «У Кличка хотіли видати Арбузову "вовчий квиток"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі