четвер, 26 березня 2020 20:00

Виживання ‒ філософ назвав план на два роки для України

Виживання ‒ філософ назвав план на два роки для України
Країна, де олігархи далі отримують надприбутки – в нас не загроза, це звичайний стан, вважає філософ Сергій Дацюк

Найближчі два роки перед Україною стоятиме питання виживання. Країна не скористалася шансом на зміни, які отримала у 2014 році. Тому про розвиток на цей період доведеться забути, розповідає Gazeta.ua філософ Сергій Дацюк.

Так коментує домовленість президента Володимира Зеленського з українськими олігархами про "патронат " областей на період боротьби з коронавірусом.

"Найближчі два роки стоятиме питання виживання. Влада некомпетентна і не розуміє, що відбувається: що соромно мати таких феодалів, що світ давно пішов далі. Країна, де олігархи далі отримують надприбутки – в нас не загроза, це звичайний стан. З 2014 року в країні нічого не змінилося. Ми не захотіли мінятися, чому країна мала це зробити? ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада Європи незадоволена запобіганням корупції в Україні

Коли знадобиться олігархи нагадають про борг, вважає Дацюк.

"Щось натомість вони точно щось попросять у Зеленського. Тільки не зараз. Олігархи є владою. А всі інші – декорації. Зараз це шлях до феодальної країни. Бізнес може померти в цій ситуації, особливо промисловий. І нас зроблять заручниками цього процесу – держава муситиме заплатити, як було з Приватбанком. Будь-який олігарх прийде до держави: "Ось моє збанкрутіле підприємство. А ти роби що хочеш". Держава муситиме вкладати наші кровні гроші. Інакше не буде робочих місць і доходу в бюджет. Так влаштована наша країна. Ми могли це змінити, а не хотіли. Світ пішов у роздрай, тому ніхто не скаже, коли в нас така можливість буде знову".

Володимир Зеленський 16 березня зустрівся з олігархами і представниками бізнесу, писала "Українська правда". Попросив допомогти в боротьбі з короновірусом. Області нібито курують Рінат Ахметов, Ігор Коломойський, Ігор Палиця, Віктор Пінчук, Андрій Веревський, Юрій Косюк, Андрій Ставніцер, Олександр Ярославський.

Зараз ви читаєте новину «Виживання ‒ філософ назвав план на два роки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі