четвер, 23 жовтня 2008 14:11

Вистава Тимошенко "Я рятую країну" на Ющенка не діє - німецька газета

Драма в українському політичному театрі - Юлія Тимошенко дає все нові дії вистави "Я рятую країну", проте її акторський талант залишає Віктора Ющенка незворушним.

Про це пише німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляють ІнозміГлавред.

В українського прем"єр-міністра Юлії Тимошенко з"явився новий улюблений реквізит: до вибіленої коси, дизайнерського одягу і Audi Q7 із затемненими вікнами, що у поєднанні випромінюють відданість давньоукраїнським традиціям та новоукраїнській мрії про розкіш, тепер додався телефон.

Співробітники Тимошенко вже багато днів поширюють фото, на якому вона у своєму робочому кабінеті, оздобленому в стилі козацького бароко, із невинним поглядом тримає в руці слухавку. Цей телефон, наголошують, – не звичайний, а "всім телефонам телефон", "гаряча лінія", що з"єднує її кабінет із кабінетом Президента Ющенка, який у часи Помаранчевої революції був її союзником, але відтоді вже дано перетворився на ворога, пише німецьке видання.

У неділю ввечері Тимошенко зіграла ще одну дію вистави "Ніхто не допомагає мені, коли я рятую батьківщину". У телевізійному зверненні вона закликала, аби вберегти країну від "знищення", відмінити позачергові парламентські вибори, призначені Президентом на початку місяця внаслідок тривалого конфлікту всередині коаліції.

Тільки маючи уряд, в якому панує єдність, Україна може захиститися від потрясінь на фінансових ринках, аргументувала прем"єр-міністр. Криза "уже стукає у наші двері, але ми можемо їй не відчиняти", – вигукнула вона з тим колоритним поєднанням драматизму та болю, яке вона так добре опанувала.

З огляду на загрози, які йдуть з фінансових ринків, Тимошенко повідомила, що готова утворити із усіма парламентськими силами "широку" коаліцію - від якої вона раніше з відразою відмовлялася: із прихильниками президента, а також із партіями, що користуються підтримкою на російськомовному сході і яких вона раніше називала "бандитами" та "антидемократами".

У понеділок вона навіть натякнула, що задля порятунку країни в рамках нової коаліції готова відмовитися від прем"єрського крісла.

Як відзначає видання, спостерігачі у Києві інтерпретують пропозицію прем"єр-міністра як чергову спробу показати, борючись за лідерство у "демократичному таборі", що саме Ющенко є руйнівником єдності "помаранчевого" руху.

Як захисниця єдності демократичних сил, згідно з її розрахунком, вона має виграти президентські вибори-2010, залишивши "небоєздатного" Ющенка поза грою.

Зараз ви читаєте новину «Вистава Тимошенко "Я рятую країну" на Ющенка не діє - німецька газета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі